Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Wedstrijdje Rockanje


Locatie : Rockanje
WebLink voor ritinformatie : http://connect.garmin.com/activity/149168725
Met de dooi in het verschiet kon ik het niet laten om toch te gaan fietsen, er stond immers maar -4 op thermometer. Ik had zelf het idee om toch maar naar Rockanje te rijden.

Met het pontje van 9.10 uur had ik zelf het idee dat de start van 10.30 uur voor de 25 km mogelijk zou moeten zijn!!
Op de caland brug begon het te sneeuwen wat volgens mij niet was voorspelt? Onderweg voor de zekerheid aan oom agent de kortste weg gevraagd naar Rockanje.
Waarschijnlijk heb ik niet goed geluisterd, waar ik rechts had moeten gaan ging ik links. Dit was een paar km om.

Eindelijk aangekomen op de 2e strandslag om 10.15 uur parkeer ik mijn fiets om nog even snel in te schrijven.
Net voor ik naar binnen loop hoor ik een startschot, waarbij gezegd werd!! pas op voor de tegenliggers.

Shit!! Dit kon niet anders zijn dan de start van de 25 km. Snel mijn fiets gepakt en over het strand naar de startplaats om de achtervolging in te zetten op de menigte.
De circa 250 meter achterstand die ik had op de laatste was snel dicht gereden. Langzaam reed ik mij naar voren.
Met de ideale voorbereiding van noppen banden op het strand kon ik toch redelijk tempo houden in het mulle zand.
Wanneer we het fietspad opdraaien bij het keerpunt rijd er een groepje van 4 man voor mij waar ik aansluiting bij krijg.
Ik vraag aan één van de rijders hoeveel er nog voor rijden, die geeft aan dat er 4 man weggereden zijn.
Die zelfde rijder vraagt aan mij waar me stuurbord is? kwestie van op tijd zijn geef ik als antwoord.
Hij vraagt dan ook gelijk of hem verder naar voren wil rijden, na eneige aarzeling had ik zo iets van waarom ook niet. Ik wordt toch niet meegenomen in de eind uitslag.

Bij de opgang naar het strand zien we in de verte een rijder, de nummer 4. Hier rij ik naar toe met me "vriend" in het wiel. Met de wind op de kop ga ik mijn benen toch wel voelen, ik geef aan dat hij wel moet mee werken voor zijn klassering. Gelukkig neemt hij dan ook af en toe over. We zien na het keerpunt bij de Haringvlietdam de 3 koplopers in de rug.
Helaas is het niet meer zo ver naar de finish, de drie koplopers hebben gekozen om langs de vloedlijn te gaan rijden, dit is geen goed idee geweest van de heren.
We lopen dus ook snel in op hen, dit wordt gelukkig voor de koplopers op tijd gezien waardoor ze snel terug gaan naar boven tegen het duin.
Tot mijn grote verbazing komt er in de kopgroep een valpartij, door het ijs waar over gereden wordt met strand banden kan er weleens wat fout gaan.
Me "vriend" die in het wiel zit neem een sprint naar de finish en wordt derde, ik zelf ga als 4e over de streep. Alleen een beetje jammer dat ik niet ingeschreven was.
Mijn tijd was circa 1.02 uur over 25 km.

Na een heerlijke wedstrijd was ik toe aan een bakkie koffie met een cola, terwijl ik dit opdrinkt zie ik buiten een verschrikkelijke sneeuwman lopen met een Niner.
Wie denk je, Siem Wijnhorst alias The Bushmen was ook van de partij.
Gezellig met Siem terug gereden naar Maassluis die overigens een knappe tijd heeft gereden van 1.21 uur over 40 km strand.
Geschreven door: Aad de Geus