Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Record RIO !


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Het is niet te geloven, zondag 13 januari starten we vanaf de markt met 20 Fat Tires en 1 wannabe wielrenner, dunne bandjes met profiel. Maar het moet gezegd, hij kon ons nagenoeg overal voorblijven, ook in de dikke vette modder! Lars heeft zijn fiets wel gevonden.


Hoe dan ook, van alle kanten komt nagenoeg iedereen opdagen, de goede voornemens doen goede zaken! Op verzoek van Jaap Jan, hebben we de RIO verkeerd om en nog wat extra gereden. Direct knalhard de dijk op en in het sterretjesbos heeft de gemeente ons een plezier gedaan en lekkere verse houstsnippers gedumpt. Lekker dan, bij het spoor hebben we de aloude discussie tussen Lars en de kop, niet langs de 7 meren, dan maar over de dijk naar de Hel van het Westland (die we vervolgens links laten liggen) om daarna een modderig KTM spoor te volgen.

Het Staalduinsebos ligt er modderig en verlaten bij, dit bereiken we door door een zanderige wegopbreking te ploeteren. Er wordt flink hard getrapt en langs de dijk terug richting Maasland moeten we een tikkie terug, de mannen met goede voornemens moeten wel in de gelegenheid worden gebracht om dit vol te houden. Via het weiland trekken we in een lange slinger richting Maasland waar we deze keer het doelenpad andersom pakken. Vol met koeienstront komen we aan bij het schapenpad, gelukkig windje mee.

Voor wie dacht dat we er waren, pakken we nu nog ff het schelpenpad met windkracht 5 tegen, heerlijk vechten tegen de alcohol, rook en slechte conditie van de feestdagen voor een deel van de ploeg. Uiteindelijk op de brug in Vlaardingen weer gegroepeerd om daarna nog de specialiteit van Aad te pakken. Diepe modder van de Broekpolder, in het bos glijden we alle kanten op maar we komen uitendelijk lekker smerig terug op het gewone pad. Sommige fietswielen draaien niet meer zo dik is de modder en daarmee de banden.

Om niet helemaal op het gemak terug te rijden nemen we nog even het gras langs de A20, heerlijk zuiggras, met wind mee dat wel. Aan het einde gaat het grootste deel moe maar voldaan huiswaarts. In het Wapen krijgen we een krantje om de modder niet tussen de rieten stoelen te krijgen... pfffff.

Lekker ritje, als we volgende keer ook nog Jaap, Arie en Johan erbij hebben kunnen we weer een record breken...
Geschreven door: Arjan Stigter