Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

12e Farmfritestrandrace


Locatie : Rockanje
WebLink voor ritinformatie :
Afgesproken met Nico om het pondje van 8.30 uur te pakken, Leo zijn voicemail op Zaterdag ingesproken en een sms bericht gestuurd maar geen Leo. Met de wind in de rug naar Rockanje konden we lekker warm draaien waarbij weinig energie verspild ging, dit zou ten goede komen aan de wedstrijd? Onderweg kwam Alex langs rijden met een fiets in de auto, hij heeft ons gewoon in het ootje genomen met zijn blessure dachten we niet alleen maar zeiden dit ook tegen elkaar. Na een goed half uur fietsen aangekomen te zijn bij de strandtent voor de inschrijving blijkt er veel animo voor deze wedstrijd te zijn. Leo was er ook met de auto naar toe gereden maar had de berichten niet gelezen/gezien. We waren net voor de aankondiging dat de inschrijving gestopt zou worden i.v.m. te kort aan nummerborden op de startlijst bijgeschreven. Nog snel een bakkie koffie om warm te worden en dan snel naar de start. Alex bleek inderdaad een fiets meegenomen te hebben, maar zijn zoon ook waar de fiets voor was, gelukkig dat scheelde weer een plekje in de eind uitslag?


Na het startschot die ietwat mislukte gingen we volle bak met de wind in de rug richting de duinen van Oostvoorne.
Onderweg naar de duinen werd er door het water gereden omdat het strand zelf niet te doen was, alleen in het water was de ondergrond hard. Dit had tot gevolg dat je al nat was vanaf je tenen tot aan je kruin voor we de duinen in gingen. In de duinen kreeg ik eindelijk mijn hartslag weer onder controle met circa 170 p/m. Vanaf de duinen kwam ik in een goeie groep terecht waar ik heerlijk bij in het wiel ging zitten (nu al linke ballen uit de wind). Na de duinen keerden we het fietspad op met wind tegen, wat een verademing kan asfalt dan zijn. Na het verlaten van het fietspad om een stukje duin te pakken naar het strand werden we luidruchtig aangemoedigd door een aantal FATTIRES (bedankt voor de steun), altijd leuk. Terug gekomen op het strand met wederom veel water en wind tegen werd het niet op prijs gesteld om te gaan linkeballen, ik ben dus maar mee gaan draaien met kopwerk. Na 10 km wind tegen en 10 km wind mee door het koude water bij circa 1 graden werd het gevoel in mijn onderbenen steeds minder, na het keerpunt in de duinen van Oostvoorne begon ik aan de laatste 7 km wind tegen. De groep waar ik al die tijd in mee fietste brak bij de strand opgang door een valpartij (nee, ik dit keer niet), door de kou was de stemming bij mij gedaald tot het vriespunt.
De groep liet ik voor wat het was, het enige waar ik nog aan kon denken was een warme kachel (na 2x keer ben je uitgeplast en hoef je echt niet meer hoe graag je dat op dat moment ook wil).

Met de finish in zicht maar er voor je gevoel niet komen had ik nog nooit eerder op deze manier ervaren. Nog 100 meter, 50 meter en bij 10 meter dacht ik yes, terwijl de omroeper zegt; nog 15 km te gaan waarvan 7 voor en 8 wind tegen. Ik stapte af en gaf de pijp aan Maarten dit ging ik niet meer trekken? Teleurgesteld loop ik in de richting van de strandtent waar Alex komt aangelopen en zeg; Aad ondanks de weesomstandigheden toch een goede tijd waarop ik vraag ben ik gefinisht dan!! Alex; ja natuurlijk wat dacht je dan? De omroeper had kennelijk alleen oog voor achterblijvers die ik zelf nooit gezien heb. Oftewel, Aadje is nog nooit zo naar de klote gegaan, maar me fiets dit keer niet. Na een heerlijke bak koffie van Alex kwamen ook Nico en Leo binnen, ik kan jullie vertellen dat het voor hun ook niet van zelf is gegaan.
De anekdotes zijn van ieder achteraf fantastisch en zullen in lengte van jaren verteld worden.

PS Alex nog bedankt voor de lift naar huis, al fietsend had ik nooit meer thuis geraakt.
Geschreven door: Aad de Geus