Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Verslag RIO Grande


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :

Fat Tires RIOŽ Grande

He he , lente!
Zondag 22 maart 2009, het is lente! En dat is te zien ook, een grote groep Fat Tires verzamelt zich op de vaste plek, Marko en Richard zelfs in korte broek! Om 9:00u in de ochtend met grote monden en veel opgewekt gelach valt van de gezichten af te lezen dat we vandaag echt voor ons plezier lekker gaan fietsen. Het heeft even geduurd maar de lente is toch aangebroken. Het aankomende seizoen begint qua toertocht volgende week zaterdag. Op 4 april gaat een groot deel van de groep de ronde van Vlaanderen voor MTB’ers rijden. Een uitdaging met voor wielerliefhebbers o.a. de berg of heuvel met de veelzeggende naam “de muur”. Om daar goed voor de dag te komen willen we wel weer wat zitvlees hebben, het is niet ondenkbaar dat we daar zo’n 5 uur op de fiets moeten zitten.

RIO grande
Onze “normale” RIO, Rit In Omgeving, is circa 50 a 60 kilometer modderhappen en gras ploeteren. Marko had vandaag het idee opgevat om de RIO wat op te rekken, vandaar de RIO grande. We weten dus dat meer dan 80 kilometer gaat worden. Ook de mannen die wat minder “fanatiek” zijn, komen opdagen en dus gaan we in een zeer divers gezelschap op het gebied van conditie, uithoudingsvermogen en snelheid op weg. De camera is voor Angelo, alleen jammer dat niet alle benodigde bevestigingsmaterialen erbij zitten, dan maar zonder in het zadel.

Bergschenhoek
Ons eerste doel is Bergschenhoek, we gaan via Maasland, Vlaardingen, Schiedam en nog wat meer plaatsen richting het MTB parcours daar. De wind is stevig en continue hebben we deze linksvoor tegen. We rijden in waaiers in een behoorlijk tempo op ons doel af, al snel blijkt dat de ”sociale” leden goede benen blijken te hebben. Soms ruim boven de 30 (op dikke noppenbanden met tegenwind) knallen we door ons toch wel mooie landschap. Op het parcours aangekomen zoekt Angelo het stof op, compleet met boom op zijn rug moet hij het parcours even links laten liggen. Anderen nemen aan bakkie koffie, de rest rijdt het technische parcours. Alex is een echte klimgeit en rijdt zelfs Aad het snot voor de ogen. Op naar de volgende bestemming.

Zoetermeer
Bij de skiberg in Zoetermeer is ook een MTB parcours uitgezet, vanaf Bergschenhoek rijden we ook daarheen met wederom tegenwind, wat is dat toch! Maar goed, we laten ons niet gek maken en gaan kop over kop, sommige iets meer dan de ander naar Zoetermeer. Daar aangekomen gaat een deel van de groep direct op het terras zitten. De anderen rijden dit vreemde ritje, men heeft daar nog niet gehoord van richtingaanwijzers, gelukkig kent Nico de weg en leert ons eindelijk wat de juiste route is. Hierdoor blijkt waarom hier ooit het Nederlands kampioenschap is gereden. Veel klimmetjes waar je soms zelfs moet afstappen anders klap je achterover. Op het terras blijkt dat er wat punaises zijn gestrooid, Johan en Sjaak hebben er beide eentje in de voorband. Gelukkig heeft Johan veel techniek in huis en laat zijn voorband vervangen (hij kan goed aanwijzingen geven). Sjaak laat de punaise erin zitten, dan is het gat immers gevuld…??

De terugweg
Nadat we bruin verbrand van het terras vetrekken rijden we, WEER MET TEGENWIND, richting Maasland. Onderweg wreekt de punaise zich en moet Sjaak toch de boel plakken. Voor sommigen een welkome pauze. De mannen in korte broek, vooral Richard, krijgen het toch nog een beetje koud tijdens het wachten. Maar gelukkig kan ook Sjaak met wat hulp weer op zijn fiets komen en zo rijden we het laatste stukje naar de kroeg. Nog even natafelen en napraten leert ons dat we goed de winter uit zijn gekomen. Laat die “muur” maar komen wij zijn er klaar voor!

Wie zijn wij?
Fat Tires, Maassluis is in 2007 ontstaan uit een aantal "fanatieke" mountainbikers, hoewel het begrip mountain in onze (Broek)polder natuurlijk relatief is. We zijn voornamelijk te vinden rondom Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Delft, Den Haag, het Westland en de rest van Zuid Holland. De gemiddelde snelheid van een rit is op de weg tegen de 28km p/u (met dikke banden wel te verstaan) en op de onverharde weg afhankelijk van de ondergrond tussen de 5 en de 28 km p/u. Er wordt daadwerkelijk keihard gestreden tegen, wind, zand, water, heuvels, strand en de mountains van Limburg, Schoorl, de veluwe etc. We hebben zoveel vaste rijders dat we besloten hebben een MTB club op te richten genaamd Fat Tires, kijk maar eens op onze site www.fattires.nl waar je je kunt aanmelden. Misschien wel tot ziens tijdens een zondags ritje…
Geschreven door: Arjan Stigter