Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Vossejacht "de Coureur"


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :

Kolere, wat een rit!
Volgens Johan (zie agenda) zou de rit vandaag uit 90% off-road bestaan. Nou, ik kan jullie zeggen ik heb vandaag heel veel off-road gezien maar er niet op gereden. 2 weken geleden hadden een aantal van ons besloten om de weg en het strand voor gezien te houden; tja, dat was dus vette pech als je vandaag je had opgegeven.
Maar goed, de "vossejacht". Om 9.30 leek "ons" clubhuis van de barbeknoei wel op een Fattire-stamkroeg. Wij waren er maar er was geen enkel oranje-tenue te ontdekken. Bleek de wedstrijd pas om 10 uur te beginnen ( Johan bedankt! Hadden we eindelijk eens kunnen uitslapen). Tegen 10-Ún druppelen er langzamerhand allemaal van die afgetrainde mannen binnen die wel heel veel op wielrenners lijken. Je weet wel, van die strakke-geen grammetje-vet-teveel mannen. Maar goed, de moraal was goed want we zouden immers 90% gaan baggeren, oftewel meer ons werk.

Na de uitleg (we moesten een genummerd ringetje meenemen en onderweg 5 controlekaartjes halen) gingen we op weg. Werkelijk niemand had enig idee hoe en waar er gepijld was. Die pijlen bleken dus op de stoep getekend te zijn met schoolbordkrijt; erg fijn als het geregend heeft!
Ook bij de Coureur doet men aan inrijden, alleen lag het tempo nu rond de 34/35 km/u! We gingen naar de plassen bij Vlaardingen en hier besloot Sjaak om het voor gezien te houden en zelf nog anderhalf uur te baggeren in de Broekpolder (klasse man!).
Nadat Sjaak eraf was kon eindelijk het tempo omhoog-:).
Ik zag bij de Polderpoort de 42 op mijn snelheidsmeter komen. In dit tempo zouden we in 5 kwartier weer aan de koffie kunnen zitten maar helaas ging het nu pas beginnen.
Op Aad na hebben wij de groep niet bij kunnen houden. We hebben 1 controlekaartje gescoord en nadat we via de Broekpolder en een heel stuk van de 11-dorpentocht via Delft in Schiedam Kethel aankwamen, besloten we maar om via het Svea-park naar het clubhuis te rijden. De Coureur waren we immers al lang uit het oog verloren net als de pijlen op het wegdek.
Na 60 km kwamen wij tegelijk aan met de mannen (Aad) die de jacht hadden volbracht. Zij waren via Schipluiden gereden, wij dus via Schiedam. Hoezo, pijlen gemist!!!
Samen met Aad en Alex nog ff een nieuwe route door de bagger gereden voor het clubkampioenschap en toen naar huis. Dus toch nog even gebaggerd.

Om heel eerlijk te zijn, voor mij hoeft zo'n Vossejacht als vandaag niet meer. Er is ons toegezegd dat er op 7 december er echt gebaggerd gaat worden. Misschien is dat de kans om onze conculega's te laten zien dat we niet een zomaar een "trim-clubje" zijn, zoals ik vandaag denigrerend hoorde. Dus 7 december? We zien het wel (althans of Sinterklaas moet ons hebben meegenomen naar zonnige oorden). Stanley: succes morgen bij de MRI en sterkte met wat komen gaat. Volgens mij moeten ze na de rit van vandaag wel wat kunnen zien. Als je knie nu nog niet opgeblazen en ontstoken is.....
Geschreven door: Richard Odijk