Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Ich habe es nicht gewusst!


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
Vandaag een uur eerder mijn bed uit om een ritje in Limburg te maken. Helaas was ook de zomertijd ingegaan dus eigenlijk 2 uur eerder opgestaan. Wat een idioot, maar ja over een aantal weken wacht er zo'n enorme puist in Frankrijk, dus t moet maar.

Voorbereiding was top; donderdag, vrijdag en zaterdag cursus gehad over trainingsopbouw onder hoge belasting etc. En aangezien cursussen bij mij voor 80-85% uit praktijk bestaat, betekende dat dus dat Limburg met een berg spierpijn gedaan moest worden op plaatsen waarvan zelfs ik niet wist dat er daar ook spieren zitten.
Afijn, samen met Alex in het donker naar Vijlen gereden. Vijlen? Ja Vijlen! Voor de topografisch-niet-zo-goed-onderlegde LimburgsMooiste veteranen, dit is het dorpje waar in het dal de klim begint waar iedereen groen-geel-kotstend bovenkomt en waar 200 meter later de 1e bevoorrading is!
Jullie begrijpen al dat meneer de Geus hier op de parkeerplaats met een big-smile en stijve bockworst (21 cm toch, Aad) uit zijn auto stapte. De afspraak was dat we vandaag alleen over asfalt zouden rijden, maar een springende en juichende Aad wilde natuurlijk ook vandaag die hoerebeklimmimg nemen. De reden (want dat weten wij natuurlijk niet omdat hij altijd zonder zijn vrienden rijdt!): hier is hij vorig jaar door onze politiebelg Pascal totaal uitgewoond! Nou mooi begin zo op de parkeerplaats en toen moesten we nog beginnen met fietsen. Na eerst Aad z'n band te hebben geplakt zijn we begonnen aan een ...rit.
Echt waanzinnig afgedaald overal, snelheden van boven de 50 km per uur.
Tis alleen jammer dat je vr zo'n afdaling eerst een pleuris end moet klimmen.
Ik heb ze vandaag allemaal gezien: de kut-berg, graf-takkenheuvel, de tiefus-berg en nog meer van die bekende bulten. Onderweg ook veel aan bulten gedacht (andere weliswaar) en dat hield mij op het zadel.
Even had ik de hoop dat toen we weer terug waren bij het Hijgende Hert dat we aan de uitsmijter gingen. NOT!!! Aad had namelijk nog een uitsmijter...juist ja. Nog steeds stuiterend op zijn zadel door die bockworst toch maar naar beneden gegaan om die f..cking-beklimmimg te doen. In de bagger en met spierpijn en kramp echt overal.
Alex en Aad waren al heel snel uit het zicht vertrokken. Nico reed op eigen tempo omhoog en ik..... ik dacht allen maar: "ich habe es nicht gewusst" toen ik me inschreef, wat een pleuriszooi! En toen stapte ik maar af! Boven aangekomen bleek ook Aad van zijn fiets te hebben gemoeten maar dat kwam door materiaalpech. T enige waar ik aan kon denken was dat ik giga-baalde dat ik die kut-klim niet heb gehaald, terwijl het vorig jaren wel ging!
Toen eindelijk naar de auto en het Hijgende Hert waar we na anderhalf uur wachten eindelijk werden geholpen.

Ff serieus: Alex, leuke route en ik ben blij dat ik ben meegegaan want het fietsen over de Camerig, Loorberg, Vaalserberg, Wolfshaag en verder weet ik het niet meer is toch iets heel anders dan een RIO.
Frankrijk-gangers: tip mijnerzijds, schrijf je in voor de volgende Mont Ventoux-training want dat heb je echt nodig.
Alex, Aad en Nico: bedankt voor de leuke, gezellige en vooral SOCIALE rit!
Ja jongens, ook wij kunnen SOCIAAL rijden. Waar zijn al die mannen van het eerste uur???? Schrijf je weer eens in want er is geen excuus meer om niet te komen. Tis lente, zomertijd en over 9 weken wacht LimburgsMooiste. Wij zijn alvast langs Landal Hoog Vaals gereden en dat ziet er goed uit. Er naast kunnen we Surinaams eten en daarna ruften met de ramen en deuren dicht in de huisjes.
Kom weer eens fietsen want ook wij vinden sociaal rijden gezelli, MAAR DAN MOETEN JULLIE WEL KOMEN. Dus geef jezelf een schop onder je hol en om met Jaap zijn woorden te besluiten: WAKKER WORDEN!!!!

Cu next week!
Geschreven door: Richard Odijk