Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Rabo Beachchallenge 21-11-2009


Locatie : Scheveningen-Noordwijk v.v.
WebLink voor ritinformatie : http://www.interimsport.nl/beachchallenge/uitslagen.php

Om toch nog een keer het strand uit te proberen vandaag naar Scheveningen afgereisd. Helaas bleken er geen chips meer beschikbaar bij de daginschrijvingen en dus ben ik niet in de uitslag terug te vinden. Lars had zich wel van tevoren ingeschreven, dus hij is wel geregistreerd. Aad kwam even kijken hoe onder een stralend lentezonnetje ruim 800 man probeerden achter mannen als Ramses Bekkenk, Lars Boom, Michael Bogaard en Martijn Maaskant aan te rijden. Ik kan jullie zeggen dat dat niet meevalt.

Er moest net als bij HvH-DH een aantal keren worden gelopen en de wind tegen op de terugweg maakt het er ook niet makkelijker op. Gelukkig is de rit een stuk korter (46 km) waardoor je echt kunt knallen zonder helemaal stuk te gaan. Het kommetje bij Katwijk is na HvH-DH bekend terrein en dus verlies ik er geen tijd meer, en kan daar zelfs winst pakken. Op de terugweg goed samenwerken in een groepje waardoor de pier al snel weer in zicht komt. Aad, Odette en de kinderen hebben hun koffie en limonade nog amper op of de toppers melden zich na 1 uur en 5 (!) minuten al bij de finish. Lars en ik volgen op gepaste afstand (Het zou van weinig respect getuigen als we ons als Fattires tussen de toppers zouden mengen). Alex na 1 uur 20 en Lars na 1.45.

Een leuke strandrit die eigenlijk voor HvH-DH gereden zou moeten worden. Dan is het de ideale testrit voor het grote werk. Bovendien binnen een half uur thuis onder de douche!
Geschreven door: Alex Roedoe