Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Molentocht of Goeree-Overflakkee


Locatie :
WebLink voor ritinformatie : http://connect.garmin.com/activity/72829168
Was t nou een lekker ritje of gewoon vet afzien?

Ik denk t laatste maar dat komt nog wel. Verzamelen op de markt om 8 uur: er zijn nog niet eens mensen buiten! Maar goed ik mag niet klagen want zelfs Jaap-jan had de moeite genomen om te komen. En als hij er om 8 uur is betekend dat dat hij na de laatste rose met Linda gisteravond om 11 uur al is vertrokken uit het verre zuiden.
Omdat het 15 graden zou worden en ik mijn reputatie hoog wil houden vanmorgen maar mijn KORTE broek aangetrokken. Heerlikj, dat lentegevoel.! Veel commentaar natuurlijk maar in de ogen van mijn "vrienden"(na vandaag weet ik dat dus niet meer) zag ik een hoop jaloezie. Ik heb dan ook errug mijn best gedaan om zulke strakke benen te krijgen, mannen. Benen die mij helaas vandaag in de steek lieten.
Samen met Lars, Marko, Pieter, Jaap-Jan, Nico en Aad koers gezet naar.... ja wat eigenlijk! Goed afgesproken ook. Lars zeek al vanaf minuut 1 over de route en geloof mij een zeikende Lars dat wil je niet meemaken. Bij de Benelux aangekomen gingen we, toen we er doorheen, waren naar rechts: richting Spijkcity. Dus, dachten wij, dat wordt Goeree. Nou, Goeree-no way! Bij Hoogvliet eraf en via de Grienden en de IKEA-berg richting Zwijndrecht. Trouw als wij zijn volgde wij onze Akela Aad en die RAAKTE de weg kwijt. Dan ben je dus gewoon een f***ing klere-end weg en dan raakt ie de weg kwijt. Afijn, na een rondje Zwijndrecht (je wilt er nog niet dood gevonden worden) en 2x Khadaffi-oil te hebben gezien maar richting Hendrik-Ido-Ambacht. Na ook hier spoorzoekertje te hebben gespeeld heb ik de jongens maar op sleeptouw genomen door Ridderkerk heen riichting de brug over de Noord. Want o ja, we gingen naar Kinderdijk. Jaap zat te stuiteren op zijn fiets want hier was hij nog nooit geweest. Ik ook niet maar dat hoeft niemand te weten.
Na weer ons gebruikelijke tempo van 47,8 km/u te hebben gevonden met windkracht 5 tegen zagen we uiieindelijk wat molens. Je moet er wel 66 km voor fietsen maar goed...Omdat de Jappen iets anders aan hun hoofd hebben momenteel (iets met waterscheppen) waren wij de enige toeristen. De plaatselijke gids kwam uit zijn winterslaap en vond een aantal van die strakke gasten wel errug lekker waarop hij ons gratis langs de molens liet gaan.
Geloof mij, na 1 molen te hebben gezien heb je ze allemaal gezien, maar ja, we waren er toch.
Toen weer terug naar huis. Gehoopt op wind mee, nou no-way! Via Ridderkerk- Bolnes enz. richting de Brienenoord. Ik stelde voor om ONDER de Brienenoord door te gaan en dan via de Kuip naar de Ollies te rijden, maar Aad en zijn vriendjes dachten er anders over.
In Ridderkerk waren mijn bovenbenen ontploft en dus lukte het niet om bij die brug de kop te pakken. Aad volgde zijn hard geworden Tulp en ging over die K**-brug. Als laatste kwam ik boven en beneden: toch weer een nieuwe ervaring voor mij.
Op de Vierhavenstraat wilde Lars ff een "vet-schip" laten zien waar hij werkt. Dus ik mee. Ik bedoel zo'n schip van Roman Abromodinges zie je niet vaak. Bleek t te gaan om een groot uitgevallen visserskot.
De mannen stonden met stijve t.pels te kijken luisteren naar Lrs zijn verhalen maar op zo'n roeiboot zit ik niet te wachten.
Ik besloot om er in mijn eentje tussen uit te knijpen en in eigen tempo naar de Ollies te rijden.
Via de Gorzen en de rijksweg heb ik t uiteindelijk gered. Mijn "vrienden" waren er al. Hiermee bedoel ik niet die gasten bij wie ik uit het wiel had kunnen rijden maar de "mindere goden".
Wel kreeg ik nog doodleuk de vraag of ik nog leefde op het moment dat ik van mijn fiets afviel... nou na een paar biertjes wist ik t weer....
120 vette km's! Op dit moment weet ik nog niet of t leuk was, maar men zegt dat t ergens goed voor was. Mijn vrouw vind me reet wel strak nu....is dat t dan????
Groeten, R.
Geschreven door: Richard Odijk