Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Ingezonden verslag door Siem van ATB Team Bushmen


Locatie : Retourtje Schouwen-Duiveland
WebLink voor ritinformatie : www.bushmen.proboards.com
Siem,

Super dat je er vandaag bij was, tot snel weer en bedankt voor je verslag!

Lees hieronder het ingezonden verslag van Siem:

Omdat ik gisteren moest werken, had ik vandaag best flink zin om een stukkie te gaan mountainbiken. BM1 had zijn rondje natuurlijk wel op zaterdag kunnen doen met de WWV mannen, en BM3 (en 4 ook ?) hadden wederom andere verplichtingen.

Dankzij het www. kwam ik erachter dat de Fat Tires uit Maassluis gepland hadden om een rondje Burg Haamstede te gaan doen deze zonnige ochtend.
Dus eh…ik durf het bijna niet te vragen, maarreh……mag ik met jullie mee ?????
Om even na 8 uur vanmorgen stonden enkele Fat Tires met hun bestuurders op het pontje te wachten : Santos Piet, Stevens Aad, Gary Fisher Jaap, Cube Olaf, Specialized Lars en Marco en nog een paar mannen wiens namen ik natuurlijk (sorry) al weer vergeten ben.
Ik mocht aansluiten, en omdat ik wist dat het vandaag vooral over het asfalt zou gaan had ik natuurlijk mijn Gary Fisher “new classic bike” bij me.

Toen we van de veerboot af gingen zijn we uiteraard door Rozenburg gereden richting de Calandbrug en de Harmsenbrug en daar vandaan voor Den Briel linksaf geslagen naar Tinte / Vierpolders. Vervolgens door Oudenhoorn en zo werden via Stellendam, Goedereede Havenhoofd, Goedereede, Ouddorp, Renesse de pakweg 55-60 kilometers naar Burgh Haamstede weggetrapt.

Ik moet zeggen dat het tempo er lekker inzat : de heren Fat Tires wilden namelijk wat kilometers wegtrappen omdat ze volgend weekend de ronde van Vlaanderen gaan rijden. Dat schijnt ook een aardig stukkie tuffen te zijn, vandaar.
Op de heenweg met lichte tegenwind kon ik het goed bijhouden, ook dankzij de superlichte en stijve Scary Gary natuurlijk.

Bij de mtb-baan in Haamstede aangekomen hadden enkele heren het plan opgevat om nog even door te fietsen naar het voormalig werkeiland Neeltje Jans. Dit ligt nog weer een kilometer of 7-8 ? verder. Maar een enkeling wilde toch een rondje op het mtb parcours doen, en daar voelde ik ook wel het meest voor : ik had al genoeg asfalt gezien en genoeg klinkers gevoeld.
Snel liet ik even iets lucht uit de voorband ontsnappen om zo nog enige vorm van voorvering te verkrijgen. Op gemak achter de nieuwe grote broer Gary Fisher Superfly aan had ik al snel het gevoel dat het met mijn Gary Fisher hier ook wel zou lukken. Mede door het lage gewicht en snelle sturen (in vergelijking met de Niner?!?!) kon ik hier prima het pad volgen. Dat dat zoveel scheelt ! Gelukkig staat de carbon Niner vork in bestelling.
Op de eerste klim moest Aad naar boven lopen omdat zijn voorderailleur vast stond en niet naar het kleinere blad (deze jongeman heeft slechts 2 voorbladen) wilde. Vervolgens nam Aad de kop over, gevolgd door Jaap op de Superfly en mij. Een stukje verder ben ik toch Jaap even voorbij gestoken om de achtervolging op Aad in te zetten. De hobbels, wortels en kuilen deerden me niet, ik kon gewoon knallen en al snel zat ik in het wiel van Aad, die daarop toch wel verbaasd omkeek. Lachen natuurlijk omdat je op zo’n “oud” bakkie nog lekker mee kan komen. Die Gary Fisher was dus inderdaad zo gek nog niet !
Kort nadat we weer bij het begin van de route aangekomen waren kwam ook Jaap eraan, natuurlijk ook verbaasd dat mijn Supercal bij hem wegliep !

Toen Piet op de Santos met starre voorvork was gearriveerd reden we terug naar de parkeerplaats, waar ook zojuist de andere gasten weer terug waren van hun bezoek aan Neeltje Jans.

Na een repie en een slokkie zijn we via min of meer dezelfde route weer teruggereden, waarbij we vanaf Burgh Haamstede werden achtervolgd door twee reetfietsers. Op de Brouwersdam kwamen deze dan toch voorbij. En natuurlijk pikten de snelle Fat Tires gelijk weer bij hun aan. Nou ging dat me na een kilometer of 10 toch wel een beetje vervelen (lees: dat ging me net ff te hard) en gelukkig was ik niet de enige. Ook Lars en Olaf wilden een tandje terug, en op het gravelpad naar de haven van Ouddorp hebben we de voorste groep even laten gaan.

Na wat rust gingen de kettingen achter weer een tandje kleiner, zodat het groepje bij Stellendam, de Haringvlietsluizen op, weer wat uit elkaar getrokken werd. Dit ging tot aan Tinte / Vierpolders een beetje door, en toen de Harmsenbrug in het zicht kwam namen de nog fitte Fat Tires Aad, Marco, Piet en Jaap “het run an” en liepen ze weer uit met het doel elkaar eruit te sprinten.
Ondertussen was ik al een beetje op (toch maar eens gaan denken aan echte sportdrank i.p.v. Roosvicee in de bidon en een echte energiebar i.p.v. een krentebol?) en heb niet die vechtersmentaliteit dus liet ik ze maar lopen.
Op de Calandbrug werd ik nog even gepasseerd door de zich herstelde Lars, maar die kon ik op de afrit nog even losrijden door via het gras wat af te snijden. Onder aan de Calandbrug hebben we nog even op Olaf gewacht en zijn we gedrieŽn naar restaurant de Venusheuvel gereden.
De mannen wilden “kilometers in de benen krijgen”, en dat is denk ik wel gelukt.
Hoe krijg ik ze er weer uit ?

Daar heb ik de lekkerste appelpunt met slagroom van mijn hele leven gegeten !

Fat Tires, bedankt dat ik met jullie mee mocht en voor de superleuke rit en gezelligheid !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dat ga ik zeker nog eens doen, en veel plezier bij de Ronde van Vlaanderen !

Siem

Geschreven door: Marko Koffeman