Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

RIO O (ouderwets) door Siem


Locatie :
WebLink voor ritinformatie :
RIO 8-9-2013


Keek ik zaterdag stiekum nog even op de Fat Tire kalender, zag ik alleen een voorstel van de heer A. Spruijt staan om een rondje in de buurt te gaan doen.
Kwam dat ff goed uit ! Daar durf ik wel bij aan te pikken dacht ik zo, en wordt er niet zo achterlijk hard over de weg gereden.
Kom ik tegen 9 uur op de parkeerplaats naast “De Ollies” , staan me daar een partij gasten zeg ! Ik herkende de oude bekenden natuurlijk, maar er stonden ook een paar onbekenden voor mij bij. Totaal toch snel een man of 12 + een zeer jonge mountainbiker, de zoon van Alex. En Fat Tire Marko op zijn zo goed als nieuwe Niner Air 9 ! Mooi ding man !

Er werd besloten om weer eens een echt ouderwets rondje te gaan rijden, ondanks luid protest van Aad de kilometervreter.
Binnendoor Maassluis werd koers gezet naar de wielerbaan. Hier werd getracht de ooit door Arie gemaakte route te rijden. Vanwege te dichte begroeiing (lees : achterstallig onderhoud door de beheerder) was er niet overal doorheen te komen. Maar het was wel weer lachen, en er kon toch nog een leuk aantal meters gemaakt worden door dit “bos”.

Na de rietputten te hebben gereden kwamen we in de Broekpolder. Een aantal mannen was nog niet eerder de splinternieuwe mtb baan op geweest, en die hadden daar enorm zin in.
Woensdagavond ben ik hier nog een rondje gaan doen, en twee van mijn maten gingen binnen 20 minuten vier keer op hun plaat. Mede dankzij het ruwe losse repak. Bij de laatste valpartij werd zelfs een gebitsafdruk op één van de bruggetjes achtergelaten.
Dit repak (soort van gebroken puin) was na de regenbui van vannacht toch wat compacter en dichter geworden en een heel stuk beter te rijden nu. Natuurlijk waren er nog wel verraderlijke bochten en randjes, maar het begint echt al beter te worden. En weer leuker dan de vorige keer.
Helaas viel de groep uit elkaar zodat een handjevol inclusief Alex apart kwam te rijden. De medeparcoursbouwer Alex gidste ons naar de rockgarden. Hier was ik nog niet eerder geweest. Zo’n strook grote keien boezemt toch wel wat ontzag in. Zie daar maar eens overheen te rijden zonder te blijven steken ! Ook al zou het allemaal “goed te doen moeten zijn”, het blijft toch link. Stel je voor dat niet op tijd uitgeklikt raakt en je opzij valt, precies met je arm op zo’n kei bijvoorbeeld…………
Toch durfden de meesten wel een poging te wagen. Zelfs de afdaling over een groot aantal platte stenen durfde iedereen te rijden, ook die kleine Roedoe. Knap hoor

Nadat de hele groep weer bij elkaar was, wilde de verloren kudde ook graag de rockgarden zien en rijden, dus werd er wederom koers gezet hiernaar toe.
Ook nu reed iedereen de obstakels, maar het blijft spannend.

Inmiddels was het tijd om huiswaarts (of Vlietzicht) te rijden, en na een laatste (lange) lus over het parcours werd het asfalt opgezocht. Natuurlijk inclusief de onvermijdelijke sprint………..au !

Weer een lekker ouderwets rondje gereden vanmorgen !
Geschreven door: Marko Koffeman