Verslagen Overzicht Bewerken Verwijderen

Funklasse 15-3-2009 Westland Wil Voorruit


Locatie : Wollebrand Honselersdijk
WebLink voor ritinformatie : http://www.westlandwilvooruit.nl/wwvFrame.jsp?cardid=13&clicklevel=1&showterug=F&artikel=MTB-Menu
We treffen elkaar om 8:30 bij de inschrijving.


De start van de Funklasse is om 9:15 en dus is er tijd om het parcours te verkennen. De ondergrond is nat maar niet drassig, wel een mooi technisch baantje is onze conclusie.

Marko en Nico zien dat de deelnemers al staan opgesteld in het startvak en spoeden ook naar het vak, waar Jaap jan en Aad al staan opgesteld. Bij aankomst wordt er gemeld dat er 1 minuut rest tot de start. We zijn weg en door de late aankomst staan we achteraan. Dat wordt een inhaalrace!

Nu zal ik voor mezelf een stukje wedstrijd verslag doen. Ik besluit, na met Marko te hebben geconcludeerd te hebben dat we onze start volledig hebben verknoeid, om mijn eigen tempo te gaan rijden. Wat achter je gebeurt is niet relevant, ik ga op zoek naar Jaap Jan (JJ) en Aad. Op een zeker moment krijg ik ze in het vizier en richt me op de inhaalrace naar JJ.

Als ik hem nader, loopt hij in het technische stuk weer uit. Zit ik bijna in JJ z'n wiel, stort hij zich weer in een afdaling zonder te remmen! Op de technische stukken blijkt JJ volledig in zijn element. Wat is het prachtig om te zien dat de verschillende leden van Fattires verschillende specialiteiten hebben. Ik gooi het op de aanhouder die wint en kom permanent in het wiel van JJ. Na hier kort in gezeten te hebben haal ik hem in en tik hem op de rug bij het passeren. Ik gebaar naar hem mij te volgen. JJ gaat mee.

Nu ga ik me gaan richten op Aad, de specialist op de snelle stukken en zware klimstukken. Probeer meters goed te maken op de technische stukken en focus op het vermijden van fouten. Dit werkt, maar in de klimstukken verdwijnt Aad toch weer uit zicht (= inmiddels een bekend fenomeen voor mij). Op een zeker moment ga ik afdalen en komt Aad net naar boven, hij moedigt mij aan "kom op Nic". 1 ronde later op dit stuk lijkt mijn tactiek te werken, ik loop in. Op de plek van de eerdere aanmoediging blijkt de voorsprong van Aad met een 10-tal meters te zijn geslonken.

Nog 20 minuten wedstrijd, hoe dood kun je gaan in slechts 20 minuten. Ik besluit door te zetten en kijk Aad op een zeker punt recht in de ogen. Groeten doen we niet meer, we zitten in de race met elkaar en zijn rivalen zolang de race nog duurt.

Er is een stuk in het parcours waar gravel de ondergrond is en het voor de wind in de lentezon een mekka is voor de mountainbiker. Dit is genieten! Hoge snelheden worden op dit stuk gehaald, een deelnemer hoort me naderen en gebaart me vooral in te halen. De baan droogt op door diezelfde lentezon en wordt sneller en sneller (= SMULLEN).

De bel voor de laatste ronde is hoorbaar en we gaan voor de finale, Aad is niet meer te pakken. Dit kan ik op mijn buik schrijven.

We hebben allen onze mening over de wedstrijd en het verloop. Ook hebben we excuses naar onszelf, hadden we maar dit gedaan of dat juist niet. Finishen doen we echter allemaal en tevreden zijn we ook. Dit is de FUNKLASSE, dit = FUN + KLASSE.

CHAPEAUX FATTIRES!!! Dit kunnen wij ook.
Geschreven door: Nico van den Berg